Drieling

Daar stond ik dan, met drie knappe jongens in de slaapkamer. Ik keek mijn ogen uit! Diede, Max en Kars, drie prachtige kleine jongetjes. Nog nooit had ik een drieling gezien in het echt, laat staan gefotografeerd. Papa en mama waren eerst ieder met een kindje naar boven gekomen, en toen moest papa nog een keer naar beneden om de derde te gaan halen. We legden hen gezellig tegen elkaar aan op het grote bed, maar met zes heen en weer zwaaiende handjes had steeds wel iemand een hand van een broer in zijn gezicht. Gelukkig vonden ze het ook wel gezellig en bleven ze heel tevreden liggen.

Ik had één voorwaarde meegekregen van hun ouders: het mochten vooral niet te tuttige foto’s worden. Dus in plaats van de jongens in mandjes of op bontvachtjes te draperen heb ik het zo simpel en puur mogelijk gehouden.

Ook bij het maken van de familiefoto merkte ik weer dat drie babytjes best veel is. Beide ouders konden er maar één tegelijk oppakken en de derde heb ik op zijn moeders arm gelegd. Wat een stoere ouders, en zo liefdevol. Erg mooi om te zien!

Omdat de jongens natuurlijk met z’n drieën in de buik zaten zijn ze erg vroeg en erg klein geboren. Hier zijn de jongens alweer 12 weken oud en ze doen het erg goed. Het was een uitdaging om dit bijzondere gezin te fotograferen, maar zo leuk om te doen!