Over


Hallo!
Wat leuk dat je even komt kijken naar wat ik doe en wie ik ben. Ik zal me even voorstellen.
Ik ben fotograaf en event manager, en ben 34 jaar. Samen met mijn man Guido woon ik in het prachtige oude centrum van Haarlem, Noord-Holland. Werken doe ik grotendeels vanuit huis, waar ik de lekkerste koffie heb. Ik heb Culturele Antropologie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam, maar wat mijn huidige werkzaamheden betreft ben ik grotendeels autodidact.

Van reisblogger tot fotograaf ... en event manager
In 2013 heb ik mijn kantoorbaan opgezegd om samen met Guido tien maanden op reis te gaan. We hebben door Azië, Australië en Nieuw-Zeeland gereisd. Een prachtige en onvergetelijke ervaring. Na terugkomst in Nederland was het tijd om een frisse start te maken en te zoeken naar werk dat echt bij mij past. Na tien maanden iedere dag met een camera in mijn hand gelopen te hebben was ik daar eigenlijk best gehecht aan geraakt. Na twee fotografie-cursussen om de techniek nog beter onder controle te krijgen en een investering in spiksplinternieuwe apparatuur, ben ik begin 2015 officieel van start gegaan als zelfstandig fotograaf.

Als fotograaf werk ik vaak alleen. Behalve op het moment dat ik mensen aan het fotograferen ben natuurlijk, maar ik breng veel tijd door achter de computer om de foto's te selecteren, na te bewerken, en alles er omheen te regelen. Op een gegeven moment miste ik toch het samenwerken en de interactie met collega's. Mede daarom ben ik event management erbij gaan doen. Ik kreeg de kans om fotografie-evenementen te organiseren en toen viel alles ineens op zijn plaats. Het paste helemaal bij mij, en door coaching en ervaring heb ik zo het vak kunnen leren. Een perfecte aanvulling op de fotografie-opdrachten die ik doe, en de afwisseling houdt me scherp en blij!

Persoonlijk
Ik ben geïnteresseerd in anderen; oordeel niet te snel, maar luister en kijk. Bij mij is het glas altijd half vol en ik zie schoonheid in alles om mij heen. Ik houd van: foto's en taal, van lijstjes maken en lijstjes afvinken; reizen, verwonderen, avontuur; zo veel mogelijk buiten mijn comfort zone; mezelf uitdagen, anderen prikkelen, anderen blij maken. Ook houd ik van echt, puur, helder en kleurrijk; van empathie, positiviteit en oprechte interesse.

Heb je vragen of ideeën, of wil je gewoon een keer samen brainstormen met een goede kop koffie? Ik hoor het graag!

Fijne dag, en graag tot ziens!

Carolien Zwerver