Zoom.nl Bootcamp 2017

Na maanden hard werken was het afgelopen weekend eindelijk zover! Twee dagen Zoom.nl Bootcamp in de SSP Hal in Ulft. Stel je voor: een prachtige oude fabriekshal, zeven topfotografen die vol passie masterclasses geven over hun eigen specialisme binnen de fotografie, en een heleboel fantastische modellen; van een intrigerende man met lang grijs haar en een baard, tot prachtige meiden; en van een gespierde mannelijke danser tot een sierlijke balletdanseres, en alles daar tussenin. Tel daar 180 enthousiaste deelnemende fotografen bij op en dan kun je je misschien voorstellen: het was een feest om mee te maken!

Enthousiast lieten de deelnemers het resultaat op het schermpje van hun camera aan elkaar zien. Her en der zag je fotografen op de grond liggen om net dat bijzondere perspectief te krijgen. Het bruiste van de creativiteit en het enthousiasme van de aanwezigen. Die explosie van creativiteit zorgde voor een gezellige chaos maar dankzij een goede voorbereiding en een topteam bleef het lopen als een geoliede machine.

De deelnemers volgden vier masterclasses op een dag, in kleine groepjes, en die groepjes rouleerden langs de verschillende onderwerpen. Zij werden intensief begeleid door de ‘master’fotografen die met passie vertelden hoe je met een simpele flitsopstelling al een waanzinnig effect kunt krijgen, of hoe je met bestaand licht een bijzondere sfeer rondom je model kunt creëren. De dansers maakten indrukwekkende sprongen die door een specifieke flitstechniek mooi scherp in beeld gebracht werden, en de locatie vormde een spannend decor. Ook was er een masterclass portret retoucheren om de deelnemers te laten zien hoe ze alle gemaakte foto’s in de nabewerking nóg een stukje mooier kunnen maken. En alsof dat allemaal nog niet genoeg was hadden we als verrassing een spectaculaire karate-demonstratie als ‘toetje’ om te fotograferen.

Twee dagen lang hebben de fotografen en de modellen het uiterste uit zichzelf gehaald, steeds met een glimlach en uiterst professioneel. Ze zijn op de proef gesteld door het intensieve programma, maar de voldoening was des te groter. Diep respect voor iedereen! Het resultaat: geïnspireerde en blije mensen, eindeloos veel prachtige foto’s en een versterkte fotografie-community. En het resultaat voor mij persoonlijk: trots en voldoening, en heel dankbaar dat ik dit heb mogen organiseren en heb mogen samenwerken met zo veel fantastische mensen!

Zelf heb ik ook nog een paar foto-momentjes meegepakt, waarvan ik er hier alvast een laat zien. Het was een magisch moment toen er net een zonnestraal op het juiste moment op de juiste plek viel. Bijna onwerkelijk! Wil je meer foto’s zien die door de deelnemers op dit bijzondere evenement gemaakt zijn? Kijk dan op de site van Zoom.nl. Via deze link vind je de meeste foto’s van de deelnemers aan de Zoom.nl Bootcamp terug.

Ik dank Zoom.nl voor het vertrouwen en de kans om ook deze tweede editie van de Zoom.nl Bootcamp te organiseren. Het team dat op locatie geweldig geholpen heeft om alles in goede banen te leiden: Annemarie Kleve, Johan Bergsma, Freek Miggelbrink en alle groepsleiders, jullie waren top! Het team van de SSP Hal op het DRU Industrieterrein onder leiding van de fantastische Laurence van de Meeberg, waaronder vele vrijwilligers: zelden heb ik zo’n gastvrijheid, heerlijke catering en tomeloze inzet gezien. Alles was tot in de puntjes verzorgd. Heel veel dank ook aan alle modellen voor het verbijten van pijn en vermoeidheid en de bereidheid om keer op keer, voor iedere deelnemer een fotogenieke pose aan te nemen. Jullie waren de cadeautjes op de foto’s die de deelnemers mee naar huis nemen als aandenken. Ook het karate-team van Samurai Dojo in Doetinchem bedankt voor een spectaculaire verrassingsact. En tot slot een diepe buiging voor de ‘masters’, de topfotografen die voor de eindeloze creativiteit, kennis en inspiratie hebben gezorgd.