Over


Hallo!
Wat leuk dat je even komt kijken naar wat ik doe en wie ik ben. Ik zal me even voorstellen.
Ik ben fotograaf, tekstschrijver en projectcoördinator, en ben 36 jaar. Samen met mijn man Guido woon ik in het prachtige oude centrum van Haarlem. Werken doe ik grotendeels vanuit huis, waar ik de lekkerste koffie heb. Ik heb Culturele Antropologie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam, maar wat mijn huidige werkzaamheden betreft ben ik grotendeels autodidact.

Van reisblogger tot fotograaf
In 2013 heb ik mijn kantoorbaan opgezegd om samen met Guido tien maanden op reis te gaan. We hebben door Azië, Australië en Nieuw-Zeeland gereisd. Een prachtige en onvergetelijke ervaring. Na terugkomst in Nederland was het tijd om een frisse start te maken en te zoeken naar werk dat echt bij mij past. Na tien maanden iedere dag met een camera in mijn hand gelopen te hebben was ik daar eigenlijk best gehecht aan geraakt. Na twee fotografie-cursussen om de techniek nog beter onder controle te krijgen en een investering in spiksplinternieuwe apparatuur, ben ik begin 2015 officieel van start gegaan als zelfstandig fotograaf. Sindsdien heb ik al vele bijzondere fotoreportages mogen maken.

Liefde voor beeld, taal en lijstjes
Naast fotograferen houd ik ook heel erg van spelen met taal, en van organiseren. Behalve fotograaf ben ik ook tekstschrijver en projectcoördinator. Ik schrijf regelmatig artikelen voor diverse opdrachtgevers, onder andere over fotografie, en ik houd mij een paar dagen in de week bezig met het organiseren van bijvoorbeeld (fotografie)campagnes, workshops en evenementen. Voor mij een perfecte mix waar ik zowel mijn creativiteit als mijn voorliefde voor lijstjes in kwijt kan, en de afwisseling houdt me scherp en blij!

Persoonlijk
Ik ben geïnteresseerd in anderen; oordeel niet te snel, maar luister en kijk. Bij mij is het glas altijd half vol en ik zie schoonheid in alles om mij heen. Ik houd van: foto's en taal, van lijstjes maken en lijstjes afvinken; reizen, verwonderen, avontuur; zo veel mogelijk buiten mijn comfort zone; mezelf uitdagen, anderen prikkelen, anderen blij maken. Ook houd ik van echt, puur, helder en kleurrijk; van empathie, positiviteit en oprechte interesse.

Heb je vragen of ideeën, of wil je gewoon een keer samen brainstormen met een goede kop koffie? Ik hoor het graag!

Fijne dag, en graag tot ziens!

Carolien Zwerver